Hem » Forumet

Forumet

För att komma till forumet som Gäst och ta del av en begränsad del av forumet, utan att kunna posta några inlägg, kan du klicka på texten nedan:

Smalspårsfrämjandets diskussionsforum

Viktig information om nyregistreringar

På grund av spam och internet-troll går det numera inte att själv lägga upp ett konto på en gång. Istället används ett kontaktformulär för att ansöka om ett konto på forumet, detta konto måste sedan aktiveras av webbmaster. Vid eventuella oklarheter kommer webbmaster att ta kontakt via den uppgivna e-postadressen och kontot blir aktiverat först när eventuella frågetecken rätats ut. Vi ber om er förståelse för dessa extraordinära åtgärder som vi har bedömt är nödvändiga för att kunna upprätthålla den trevliga atmosfär vi är vana vid på Forumet. Länk till detta ansökningsformulär finns längst ner på denna sida!

Forumregler för Mjf Smalspårsfrämjandet

Grunden för detta forum är att man i en positiv anda ska kunna diskutera med andra modellrallare i frågor som berör vår hobby eller dess förebilder. Man kan även ställa frågor till eller delge forumets medlemmar information och erfarenheter som är av intresse när det gäller vår hobby.

I forumet förväntas alla visa respekt gentemot såväl forumets medlemmar, andra personer och tillverkare/företag. Inlägg ska vara sakliga och man ska hålla sig till ämnet i respektive tråd.

Alla inlägg ska följa svenska lagar och föreskrifter. Vi vill speciellt påpeka att man ska vara försiktig så att man inte publicerar material så att det bryter mot upphovsrätten. Det finns möjlighet att länka till andra webbplatser och bilder som är publicerade.

Använd ditt sunda förnuft om vad som är lämpligt att skriva. Om du tror att ditt inlägg kan uppfattas som kontroversiellt, tag dig då en dags fundering innan du postar det. En god regel är att det man skriver ska kunna sägas öga mot öga till den det berör. Forumet är till för att vi ska hjälpa varandra och inte för att stjälpa. Är du osäker på om ditt inlägg följer forumets riktlinjer, kontakta då webbmastern och vänta tills du får ett klartecken från denne.

Det är tillåtet för tillverkare/förlag/återförsäljare som tillverkar eller säljer produkter som är av intresse för medlemmarnas mj-hobby att kortfattat informera om nyheter på forumet. För mer omfattande information finns den utmärkta möjligheten att annonsera i tidning Smalspårigt. Vid osäkerhet om vad som kan anses som acceptabelt, kontakta webbmastern.

Smalspårsfrämjandets webbmaster tar ansvar för vad som skrivs på detta forum. Andra forum tar ansvar för vad som skrivs på dem. Synpunkter på lämpligheten om inlägg i andra forum ska därför inte avhandlas på vårt forum. Däremot kan man givetvis referera eller länka till inlägg i andra forum som har relevans för vår hobby.

Enskilda diskussioner som bara berör två personer och deras mellanhavanden får inte föras på detta forum. Detsamma gäller enskilda ärenden med en näringsidkare.

Webbmastern kan radera inlägg som den anser bryter mot den goda konstruktiva ton som vi vill ska gälla i forumet eller som inte anses vara relevanta för detta forum. Synpunkter gällande publicerade inlägg eller raderade inlägg ska ställas till webbmastern och inte på detta forum eller något annat forum.

Forummedlem som bryter mot ovanstående riktlinjer erhåller en varning till den vid registreringen uppgivna e-postadressen. Om medlemmen efter detta fortsätter att bryta mot riktlinjerna, kommer denna att efter styrelsebeslut att avstängas från forumet för kortare eller längre tid.

Inloggning

Smalspårsfrämjandets forum kräver inloggning för att få posta inlägg. Det går dock bra att läsa inlägg utan att vara inloggad. Ett tips till er som tycker det är jobbigt att skriva in användare och lösen, är att vid första inloggningen kryssa i ”logga in mig automatiskt”. Då de flesta webbläsare hanterar automatisk inloggning loggas man därefter in direkt vid efterföljande besök på forumet.

Registrering

Det är föreningens önskan om forumdeltagarna i möjligaste mån registrerar sig med för och efternamn, i.o.m att man då vet vem som skrivit vad, och vid möten etc. kan få ett ansikte på den som skriver på forumet. En annan fördel med detta är att man via forumets deltagarlista (finns under knappen medlemmar), får något som liknar en medlemsmatrikel.

Om diskussionstonen på forumet

Alla inlägg (utom någon promille) i forumet har hittills hållit en trevlig och sansad ton, fortsätt så! Skriv inte svar då du är mörk i sinnet om du reagerar starkt på ett inlägg utan vänta en stund i så fall. En god regel är att det man skriver ska kunna sägas öga mot öga till den det berör.

Ansökan om medlemskap på Smalspårsfrämjandets diskussionsforum

Genom att klicka på länken nedan och fylla ansökningsformuläret intygar jag att jag har läst, förstått och kommer att följa ovanstående regler och information!

Till Ansökningsformuläret!

 

 

 


Lämna en kommentar